En mer fleksibel kaninliv

Jeg har, som de vet, vært i Sverige for noen uker her på våren for å lære litt mer om noe som har blitt en nyhet i området av kaniner och deres liv. De kaller det en friere kanin liv, og det betyr at du har begynt å la kaninene leve innendørs med mennesker – fritt. Ikke i bur.

De sitter på sofaen og se på film, de hopper rundt på gulvet og leke med kattens sin leketøy og de har sin mat og vann område på kjøkkenet. Akkurat som katter.

Forberedelse til kaninens innendørs-liv
Jeg kom i kontakt med dette gjennom en Facebook-gruppe fra begynnelsen. Det var noen kvinner som hadde startet dette for å vise at det er mulig å leve med kaninene på samme måte som du har levd med katter hele tid. Jeg bare måtte gå og se. Og nå som jeg har sett det i virkelig så vi må bare prøve dette hjemme.

Men å ha kaninene inne i stedet for ute krever at vi skal gjøre litt nytt hjemme først, så vi har begynt å se på å kjøpe noen nye møbler. Jeg har fortalt Thor at Chilli har veldig gode møbler til meget akseptable priser. Du kan ikke kjøpe altfor dyre ting nå fordi det vil være en høyere slitasje.

Thor sannsynligvis syntes vi ville kjøpe brukte møbler istedet, men jeg foretrekker å sette penger på gode ting, og jeg synes at du får det med Chilli. Vi må for eksempel ha møbler som fungerer for kaninerna, og som de ikke kan skade seg selv på. eller sette seg fast i.

Ting å vurdere
Hvis du også ønsker å prøve dette med en friere kaninliv så jeg har summert opp alle råd og tips jeg fikk fra folk jeg bodde sammen med i løpet av min tur til Sverige. Så vennligst sjekk og ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

  • Kaniner kan, akkurat som katten, gå på boksen for å gjøre sine behov. Sørg for å få en god bokse med sand for å unngå kjedelig rensing.
  • Fjern eventuelle farlige gjenstander fra gulvet.
  • Bruk treplanker for å bygge stiger til kaninene slik at de kan komme opp på sofaen.
  • Husk at de ønsker å ha noe å skjule seg i, så arrangere et lite hus for dem.

Nyt av ditt nye liv med kaniner innendørs ?

Kanin og jente

Kanin sammen med jente.