Våre kaniner

kanin1I skrivende stund har vi 14 forskjellige kaninraser, og nøyaktig 189 kaniner til sammen, der av noen er gravide (og vi har allerede hatt et par kull i den siste måneden) så bestanden vil gå fort over 200 her. Dette er rasene vi nå har, og litt generell info om dem:

Belgisk Hare – Denne mellomstore kaninrasen ligner så på en hare i sin fasong, at det er lett å forstå at folk tok feil. Elegant i sin ofte smidige kontur og ofte rødbrune pels er dette en perfekt variasjon fra de fleste andre kaniner.

Blå Wiener – Stor rase, skikkelig mektig og imponerende å se på, spesielt med sin majestetiske gråe pels.

Dvergvedder – Som navnet tilsier er dette en av dvergrase kaninene. Våre Dvergvedder er nå alle tofargede, med forskjellige mengder brunt og hvitt.

Hermelin – Sort og elegant Hermelinen er ikke bare en av dvergrase kaninene, men faktisk den aller minste kaninrasen.

Hollender – Sort og hvit, med glatt pels. Det er vanskelig å ikke bli forelsket i denne lille tassen, som er en av de mindre rasene.

Hvit Land – En av de klassiske kaninene alle elsker. Helt hvit, og siden den er blant de mellomstore rasene kan den få litt størrelse på seg.

Løvehode – Denne søte lille tassen er blant de aller minste kaninrasene, men har samtidig en flott løveaktig manke rundt hodet, som er derfra den har navnet. Alle vårer Løvehoder er hvite.

New Zealand Red – En av de store kaninrasene. Den skiller seg skikkelig ut på grunn av den røde pels. For øyeblikket har vi bare noen få av disse til salgs.

Rex – En av de mest elegante rasene. Våre er for det meste sorte, men har fortsatt nærmest gylne pels. Vi har også brune og hvite.

Stor og Liten Chinchilla – Stor og liten rase av Chinchilla, fantastisk søte og grå kaniner.

Thyringer – Mellomstor rase, men kan bli ganske kraftig. Pelsen er brun og svart.

Tysk Kjempeschecke – Vår eneneste kjemperase. Den ser fantastisk ut med sin for det meste hvite pels, med sort manke og sorte flekker.

Zobel – En av de de små rasene, men langt fra en dverg. Karakterisert av sin glatte pels, og mørkere ansikt har denne blitt en kjent favoritt blant nordmenn.